Ezek a világ legdrágább karácsonyfái

Megosztás

A karácsonyfa eredetéről rengeteg történek keletkezett. Nem 100%-ig bizonyított az eredetinek vélt történet sem, lehet, hogy csak egy legenda. Viszont ha elhisszük, ha nem, állítólag Luther Márton nevéhez köthető az örökzöld feldíszítése. Ő volt az, aki először világítás helyezett az ágaira. Ha erre nem is hagyatkozunk, azt elfogadhatjuk, hogy a karácsonyfa Németországból származik, és még a 16. század elejéről vannak írásos bizonyítékok, amelyek ezt alátámasztják.

karácsonyfa
Forrás: prevention.com

Az évszázadok során a világ legtöbb pontján egy kötelező hagyománynak tekintik, ami a karácsony egyik legmeghatározóbb szimbóluma. Ha már szimbólumokról beszélünk, akkor érdemes megemlíteni azt is, hogy az utóbbi években sokszor csak mint egy szimbólum használják fel, és nem konkrétan az élő fenyőt díszítik.

Már már divatcikké is vált, és sokan arra törekednek, hogy minél többet kihozzanak belőle és minél kreatívabban oldják meg a díszítését.

Itt egy összeállítás nem csak a legextrémebben kinéző, hanem egyben a legdrágább karácsonyfákról is.

karácsonyfa
Forrás: financesonline.com
  1. 468 000 dollár

A tókióban található 12 kg tömör arany karácsonyfa a Tanak ékszerüzletet ékesítette. A kirakat előtt elhaladók csodájára is jártak a különlegességnek. Ára 468 000 dollár.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás