Ingyen ételt kínáló erdő!

Megosztás

Atlanta városának birtokában volt egy több mint hét hektáros üres telek, amit nem igazán használt semmire a város. Ez azonban megváltozott tavaly, amikor a városi tanács úgy döntött, hogy erre a hét hektárra fogják telepíteni Georgia állam első szabadon szedhető gyümölcsöt kínáló erdőjét. Ahogy tehát az előző mondatban is elhangzott, az erdőben minden gyümölcs a közösségé lesz, tehát bárki besétálhat és szedhet almát vagy éppen gombát, de lesznek normál ágyások is, ahol zöldségek és fűszernövények lesznek majd hozzáférhetőek mindenki számára.

Friss gyümölcs ingyen
Forrás: disclose.tv

De alapvetően nem csak egy egyszerű erdőről van szó, lesznek szép ösvények, padok és egyéb pihenést szolgáló elemek is, tehát összességében ez egy olyan közparknak ígérkezik, ahol a padon ücsörögve a fejünk felett lévő almát leszakíthatjuk és elfogyaszthatjuk, anélkül, hogy az egészségünk vagy bírság miatt kellene aggódnunk.

A tervezett erdő
Forrás: disclose.tv

A döntés meghozatala előtti időszakban a területet egy környezetvédelmi alapítvány birtokolta, amely a piaci ár töredékéért, 157 ezer dollárért adta el a földet a városnak, azzal a feltétellel, hogy Atlanta ott egy közösségi és környezetvédelmi célokat szolgáló projektet fog megvalósítani.


Megosztás