Öt hihetetlen ízű, különleges gyümölcs!

Megosztás

Durian
Forrás: everintransit.com

A globális gazdaságnak és piacnak köszönhetően most már akkor is ki tudunk próbálni más országokból származó ételeket, ha egyébként valószínűleg soha nem fogunk tudni eljutni oda. Sőt, napjainkban már rengeteg ázsiai vagy éppen dél-amerikai gyümölcs beépült a mindennapi étrendbe is. Viszont azért még vannak olyan gyümölcsök, amelyek nem igazán ismertek Magyarországon, ezek közül nézünk most meg ötöt.

1) A durian egy nagy, tüskés gyümölcs, ami Délkelet-Ázsiában származik és igazán különleges illatáról ismert – sokak szerint leginkább a pirított hagymára emlékeztet az illata. Bár Ázsián kívül azért nem tett szert nagy népszerűségre, ott nagyon kedvelt. Az íze pedig egy az egyben hagymaszerű, leginkább a “hagymapuding” szóval lehetne jellemezni.

Jákafa
Forrás: everintransit.com

2) A jackfruit vagy jákafa igazából egy valódi húshelyettesítő, Magyarországon főleg a különleges étrendet követők ismerik, hiszen ezt az ázsiai növényt nagyjából bárhogy lehet ízesíteni, tehát akár hamburgerhúsként is – a vegán étrend fontos része. Alapvetően édes gyümölcsről van szó, aminek az íze az alma és a banán keverékére hasonlít. Nagyon fontos, hogy frissen fogyasszuk, ha gyümölcsként esszük.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás