Öt fenomenálisan gyönyörű bankjegy a világból!

Megosztás

Cook-szigeteki dollár
Forrás: matadornetwork.com

Minden utazó szereti más országok bankóit, érméit megismerni és használni, hiszen ez egy újabb lépéssel közelebb visz minket az adott hely kultúrájához, mindennapjaihoz. Napjainkban sajnos vagy nem sajnos, de a bankkártyák kezdik átvenni az uralmat, pedig van egy-két olyan bankjegy, amit mindenképpen látnunk kell még életünkben. A következőkben jöjjön öt igazán szép bankó.

1) A Cook-szigetek egy 15 apró szigetből álló ország a Csendes-óceánon, ahol alapvetően az új-zélandi dollárt használják fizetésre és a mindennapi pénzforgalomban. Ettől függetlenül az országnak van saját pénzneme is, a cook-szigeteki dollár, amelyet főleg turisták szoktak gyűjteni szuverníként, ugyanis például a három dolláros bankjegyen egy félmeztelen nő lovagol meg egy cápát.

Arubai florin
Forrás: matadornetwork.com

2) Az arubai florin, ami a Venezuela partjainál lévő holland sziget, Aruba pénzneme, az amerikai dollár mellett egyaránt használatos a szigeten és a florin minden bankjegye a sziget valamelyik élőlényét ábrázolja és különféle színekben pompázik.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás