Egy amerikai nő olyan embereknek készít alkalmazást, akik nem élnek szexuális életet

Megosztás

A „The Sexless Tribe” (szexmentes társaság) névre keresztelt alkalmazást Shakia Seabrook, egy 33 éves amerikai nő indította el, azzal a céllal, hogy segítsen egy olyan közösségnek párt találni, amelyről úgy gondolja, hogy nincs kellően képviselve a mainstream kultúrában.

A floridai Tampából származó Seabrook szerint, annak ellenére, hogy az alkalmazás még mindig béta módban van, már több mint 8000 ember töltötte le.

Seabrook önmegtartóztató életmódot folytat, és ezt a döntés 13 éves korában hozta meg. Elmondása szerint, ahogyan idősebb lett, és látta, hogy mennyi emebr folytat alkalmi szexuális együttlétet, elborzadt. Számára az együttlétnek különlegesnek kell lennie.

Annak ellenére, hogy a nő keresztény hitvallású, elmondta, hogy önmegtartóztatása nem függ össze teljes mértékben a vallásával, és az alkalmazása sem kizárólag keresztényeknek szól. Mindenkit szeretettel vár aki önmegtartóztató életmódot folytat.

Seabrook szerint ez az életmód nem kap elég figyelmet a médiában. Kevés ilyen karaktert jelenítenek meg a filmvásznon. Ezért is hozta létre az alkalmazást. Egy olyan virtuális teret szeretett volna létrehozni a hasonló értékrendeket valló embereknek, ahol összejöhetnek, beszélgethetnek, kérdezhetnek, és biztonságban érezhetik magukat.

Az alkalmazás 2020 szeptemberében jelent meg, miután Seabrook felmérte, hogy szükség van egy online térre a közössége kiszolgálásához. Az applikáció két részből áll: egy közösségi térből, ahol a felhasználók interakcióba léphetnek egymással, hasonlóan egy társkereső alkalmazáshoz, és egy forrástérből, amely tele van az absztinenciával kapcsolatos tananyagokkal.

Vannak olyan események az alkalmazásban, amelyeket havonta a Zoom alkalmazáson belül tartanak. A felhasználók egyébként minden nap kapnak egy biztató idézetet.

Seabrook hozzátette, hogy nem ítéli el az olyan embereket, akik nem az önmegtartóztatást választják. Ő csak szerette volna, ha van egy olyan csoport, ahol a hasonló gondolkodású emberek reprezentálhatják magukat.


Megosztás