Egy általános iskolai tanárnőnek nagyon hiányoztak a diákjai, ezért babákat kötött, amik úgy néznek ki mint ők

Megosztás

Íme egy szívmelengető történet, ami biztosan mosolyt csal az arcára. Egy holland általános iskolai tanárnő 23 darab babát készített, amelyek szeretett diákjait ábrázolták. A művek azért készültek el, mert nagyon hiányoztak neki a gyerekek.

A jelenleg is tomboló világjárvány nem csak az egészségügyi rendszert sújtotta hatalmas kihívásokkal, de gazdasági, és társadalmi gátat is szabott. Az oktatási rendszer, az iskolák bezárása miatt, több helyen is online zajlik, így a tanárok kénytelenek interneten keresztül leadni az anyagot diákjaik számára.

Míg a legtöbb országban rendelkezésre áll az online tanulás egyszerű átvételéhez szükséges technológia, sok tanulónak és diáknak még mindig nehéz elszakadnia a hagyományos tanulástól, amely az osztályteremben zajlik.

Ingeborg Meinster-Van der Duin, a hollandiai haarlemi Dr. H.Bavinck intézmény általános iskolai tanárának több szabadideje lett otthon a szigorítások alatt, és azon gondolkodott, hogy miként töltse el hirtelen jött idejét. Az internetet bújva azonban meglátott egy amigurumi projektet a Pinterest nevű oldalon, és ez azonnal inspirálta őt.

Az Amigurumi a kitömött miniatűr figurák horgolásának vagy kötésének japán művészete. Mivel maga is tehetséges a kézimunkában, úgy döntött, hogy olyan kötött babákat készít, amelyek úgy néznek ki, mint kedvenc tanítványai.

Ingeborg tanárnő minden diákját megalkotta, miközben ügyelt arra, hogy minden egyes tanítványa baba hasonmása, átadja az illető személyiségét az öltözékén keresztül.

Beazonosítható kiegészítőket is a babákra kötött/rajzolt, például szemüveget, hajmasnit és még szeplőket is. Miután elkészítette mind a 23 kötött babát, elküldött egy fotót az alkotásairól a tanítványainak, és a gyerekek könnyedén felismerték magukat rajta.

A tanárnő műve természetesen meglepetésként érte a diákokat, de tanítványainak nagyon tetszett az önmaguk „fonal változata.” Egyetlen panaszuk volt azonban, mégpedig hogy a tanáruk nem volt a kollekcióban, pedig mindenképpen látni akarták Ingeborg asszony mini énjét is.


Megosztás