Tudtad, hogy akik többet káromkodnak, azok könnyebben tudnak barátkozni?

Megosztás

Miközben a káromkodást negatív köntösben tüntetjük fel, sokszor azonban pozitív hatással van az emberre: például a stresszt is levezethetjük vele többek között. Ez az amiért azok, akik többet káromkodnak kellemesebb társaságot jelentenek a már kieresztett gőz miatt. Gondoljunk bele mennyivel szívesebben töltünk időt valaki olyannal, aki nyugodtabb, mint egy olyannal aki feszült, képtelen nyugodt hangnemben társalogni, problémákat megbeszélni.

Engedd ki a gőzt
womenworking.com

Valakivel egy komoly beszélgetést folytatsz, minden jól megy. A beszéde lenyűgöz, aztán egyszer csak kibukik belőle egy káromkodás. Ekkor jön az összeomlás, rossz benyomást tesz benned. Most azonban kiderült, hogy túl korán ítélted meg eddig őket. A kutatások azt állítják, hogy akiknek színes szókincsük van, azok sokkal inkább megbízható személyiségek. Kutatások azt is bizonyítják, hogy az emberek sokszor káromkodó szavakat használnak a humor helyettesítésére.

Egy kis káromkodás még nem bűn
womenworking.com

A káromkodás nem probléma

Egy beszámoló szerint, melynek neve „ a káromkodás tudománya”, azt állítják, hogy a káromkodásnak lehet pozitív, illetve negatív kihatása is. Azonban arra jutottak, hogy alapvetően a káromkodás nem probléma. „ Abból tudjuk, hogy több mint 10.000 felvételünk van arról, ahogy gyerekek és felnőttek káromkodnak, ám nem tapasztaltunk negatív következményeket ebből kifolyólag. A nyilvános káromkodás erőszakhoz nem vezet. Ezek többnyire ártatlanok vagy pozitív irányba viszik el a beszélgetést” – írják.


Megosztás