Az autómosás alapjai

Megosztás

Nagyon sok ember nincsen tisztában azzal, hogy hogyan is lehet megfelelő eredményt elérni az autómosás folyamán. Sokan persze leadják az autóikat, így nekik ezzel nem kell foglalkozniuk. Mások átgurulnak a sörtés autómosó alatt, amivel egyszerűen nem tudunk egyet érteni, mivel az mikrokarcokat hagy az autó fényezésén. Így ez a cikk ezeknek az embereknek is szól és mindenki másnak, aki nem elégedett az autómosás hatékonyságával (foltos marad az autó).

https://cotesautobody.com/

A mi ajánlásunk egyértelműen a kézi autómosó, amennyiben az autót nem tudjuk leadni szakembereknél. Először lentről felfelé mossuk át az autót mosószeres vízzel. Ha ez megvolt, akkor vegyünk elő egy felnitisztító kefét, és jól menjünk át vele az összes kereken. Körülbelül 4-5 percet kell erre szánni, de az eredmény önmagáért fog beszélni a folyamat végén.

A mosószeres mosás után szimplán öblítsük le az autót az öblítőfunkcióval. Induljunk lentről, haladjunk felfelé, majd fejezzük be lent a folyamatot. Miután az autót leöblítettük töröljük át egy mikroszálas nedvszívó törlőkendővel és már kész is vagyunk.

Fontos még megemlíteni, hogy az autót mindenképpen árnyékban töröljük át, mivel a napon nagyon hamar megjelenhetnek a vizkőcseppek az autó fényezésén, nem lesz megfelelő az eredmény. Továbbá ajánlatos egy nagyobb törlőkendőt használn (kb. 100x50cm), a kényelmes és gyors munka érdekében.

Tisztában vagyunk vele, hogy még nagyon sok mindent meg lehetne tenni az autónk szépségéért (pl. vaxolás, az autó manuális tisztítása) de úgy gondoljuk, hogy sok ember elégedett lesz ezzel az alaptechnikával is.


Megosztás