Ausztria, és amit még nem tudsz róla!

Megosztás

Ausztria sok szempontból nagyon ismert itthon: a történelme, főleg az utóbbi 5-600 éve, a nyelve, a kultúrája, Bécs és Salzburg városa és az alpesi falvairól már mind legalább hallottunk. Azonban a legjobban ismert osztrák sajátosságok mellett sok olyan van, amelyről valószínűleg sosem hallottunk még. Nézzük meg ezeket!

Az osztrák zászló
Forrás: oxfordcomputertraining.com

Az osztrák zászló

Bár Ausztria zászlóját minden bizonnyal ismerjük, a történetét talán nem: ez a legrégebbi nemzeti lobogó a világon. A francia trikolór előtt kb. 600 évvel jelent meg, amikor V. Leopold herceg az osztrák csapatokat vezette a második keresztes hadjárat során. Itt a legenda szerint fehér tunikában harcolt, amely a harcok végére a vértől teljesen vörösre színeződött, de amikor levette övét, egy fehér csík sejlett fel. Piros, fehér, piros.

Parasztok és Hitler
Forrás: museumsyndicate.com

Adolf Hitler

Nem szokás negatív történelmi személyekkel közösködni, és Hitlerre sem véletlenül németként tekintünk elsősorban: Braunau am Innben született, amely a német-osztrák határ ausztriai oldalán található. Egyesek szerint Hitler német nacionalizmusának, vagy legalább is ennek kezdetének ahhoz is köze volt, hogy így akart apja ellen lázadni, aki németnek tartotta magát, de felesküdött az újonnan megszülető Ausztriára. Hitler 1925-ben lemondott osztrák állampolgárságáról, és még 1932-ben, kevesebb mint egy évvel hatalomra kerülése előtt is problémái voltak a német állampolgárság megszerzésével.


Megosztás