Újabb öt, természetbarátok számára kötelező hely a világon!

Megosztás

Ausztrália
Forrás: journeygogo.com

Folytatva tegnapi írásunkat a természetbarátoknak, különleges természeti kincseket kedvelőknek igazán ajánlott úticélokról, ma újabb öt olyan országot fogunk bemutatni, amit mindenképpen fel kell keresnünk, ha csodálatos természetes képződményeket, élőlényeket akarunk látni.

1) Ausztrália úgy ismert a világon, mint az a hely, ahol a természet igazán meghökkentő formákat képes felvenni. Ez valószínűleg azért van így, mert itt az élővilág eléggé elszigetelten és nagyon kemény időjárási körülmények között fejlődött. Ebből következik, hogy nagyon sok élőlény csak itt él az egész világon. Ilyen például a tasmán ördög vagy a numbat. Az országban több mint 800 különféle madárfaj él és itt van a Nagy Korallzátony valamint a Kakadu Nemzeti Park is.

Thaiföld
Forrás: journeygogo.com

2) Thaiföld – az állatokat és az élővilágot kedvelő turisták számára kötelezően ajánlott hely, hiszen a világ összes állatának 10%-a megtalálható hatalmas erdőségeiben és vizeiben. Csak emlősből 280 faj él itt, beleértve tigriseket, elefántokat, de madarakból is 900-nál több fajt találhatunk meg a több mint 100 nemzeti parkban. A legnépszerűbb ezek közül a Similan-szigetek és a Khao Sok Nemzeti Park.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás