A világ első vízalatti körforgalma lesz a Feröer-szigeteken

Megosztás

A Feröer-szigetek egy olyan különleges vulkáni eredetű szigetcsoport, amelyet csak a középkor óta lakják emberek. Azelőtt érintetlen területnek számított, viszont azóta is nagy becsben tartják természeti kincseit és látványosságait. A Dán-Királysághoz tartozik és az Atlanti óceán északi részén helyezkedik el. Egy csupa zöld övezet, amibe a modern kor nélkülözhetetlen elemeit óvatosan építik be.

feröer szigetek
Forrás: reddit.com

Hamarosan egy vízalatti körforgalmat építenek az Atlanti-óceán alatt, ezzel összekötve a szigetcsoport két különálló szigetét. Ez lesz az első ilyen építmény a világon.

A medúza körforgalom egy 11 km hosszú alagút végén helyezkedik el, az Eysturoyartunnilin nevű alagút végén, amely összeköti a szigetcsoport két legnépesebb szigetét. A helyiek azt remélik, hogy a továbbfejlesztett közlekedési összekötőpont elősegíti a turizmus fellendülését a koronavírus-járvány lecsengése után.

körforgalom
Forrás: lonelyplanet.com

Az építkezési cég, amely ezt a projektet viszi véghez, azt állítja, hogy az utazási idő Tórshavn főváros és Runavík / Strendur között 64 percről csupán 16 percre csökken. A Tórshavn és Klaksvík közötti út 68 percről 36 percre rövidül. A projekt fotóit már több helyen is megosztották a közösségi hálókon, és úgy tűnik önmagában is egy turisztikai látványossággá alakul majd át.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás