A padláson talált kincs titokzatos története

Megosztás

A láda
Forrás: tips-and-tricks.co

Egy háznak a padlása általában az a hely, ahol egyrészt túl sok minden nem történik, másrészt mindig ide zsúfolunk fel mindent, amire nem igazán van szükségünk és ha elég régi a ház, vagy a szüleink, nagyszüleink is itt éltek előttünk, akkor igazán különleges kincsekre is bukkanhatunk. Főleg, miután a padlásra felkerülő holmikról egy idő után megfeledkezik mindenki, ha néha pedig valakinek eszébe jut, hogy ott lehet valami, amit keres, egyszerűen lusták vagyunk felmenni a porba kutakodni.

Így ha tíz évben egyszer-egyszer felmegyünk a padlásra, rábukkanhatunk egy régi fotóalbumra vagy éppen antik bútorokra, ezek pedig csodálatos bepillantást engednek számunkra a múltba. Ettől függetlenül azért ez csak a padlás, tehát nagyon ritka az, amikor valami tényleg elfeledett kincsre bukkanunk, inkább csak régi emlékeket találunk itt. De nem ez történt azzal a férfival, aki kitalálta, hogy kitakarítja nagyapja padlását.

A titokzatos japán felirat
Forrás: tips-and-tricks.co

Egy hatalmas halom újságpapír és elektronikai hulladék alatt óriási meglepetésre bukkant – egy nagy barna láda porosodott ott valószínűleg évtizedek óta. Ezen a nagy régi ládán fehér és piros keresztek voltak, a tetején pedig japán karakterek voltak olvashatóak. Kiderült egy kis kutakodás után, hogy a japán karakterek nagyjából azt jelentik, hogy “Gázellenes készlet”. Az internetes fórumokra tucatszám rakta fel a képet a ládáról és tartalmáról, hátha valaki tud segíteni a pontos származási helyéről vagy éppen arról, hogy kerülhetett nagyapjához. De hogy mi volt a ládában?

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás