Ha magunkhoz beszélünk, az nem őrültség – nagyon hasznos is lehet!

Megosztás

Memóriabajnok
Forrás: schoolplus.com

Általában azt, aki magában beszél vagy magához beszél, őrültnek, elmebetegnek szokták tartani, amiben az esetek egy részében lehet is valami, de igazából a magunkhoz való beszéd összességében nemhogy rossz, de még nagyon jó hatással is lehet ránk. A kutatások azt mutatják, hogy nagyon sok pozitívum van abban, ha magunkhoz beszélünk, persze a megfelelő körülmények között, hiszen az utcán hangosan kiabálva önmagunkkal vitatkozni már kórosnak számít. A következőben megnézünk öt okot, amiért jó magunkhoz beszélni.

1) Kutatások bizonyították, hogy ha magunkhoz beszélünk, akkor az agyunk is jobban működik, jobban tud teljesíteni, a vizsgálatok során ilyenkor megnő az önbizalom és a koncentráció is. Egy amerikai kísérletben a memorizálásra épülő feladatokat sokkal jobban elvégezték azok a résztvevők, akik közben maguknak mantrázták, hogy mit kell tenniük.

Sportban is hasznos
Forrás: bigthink.com

2) A következő pozitív érv valószínűleg mindenki számára ismert, hiszen a sportolók nagyon sokszor motiválják magukat hangokkal, saját magukat igyekeznek a jobb teljesítményre sarkalni – és miért ne működne ez egy átlagember számára is? Egy kísérletben a magukat hangosan biztatókban megnőtt az önbizalom szintje és a stressz szintje nagyon lecsökkent.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás