Kezdőlap Érdekességek A legfiatalabb testvér a legviccesebb

A legfiatalabb testvér a legviccesebb

Megosztás

Az emberi lét legnagyobb csodája, hogy nincs két egyforma ember, még akkor sem, ha a legközelebbi családtagokról van szó. Tehát hiába van egy testvéred vagy több, nagy valószínűséggel teljes más emberek lesztek, hiába ugyanaz a DNS és hiába ugyanabban a környezetben nőttetek fel. Nagyon sok tényező befolyásolja a személyiségünket, karakterünket és tudósok szerint a születési sorrend is egyik ezek közül.

A sok testvér mindig öröm
Forrás: brightside.me

Alfred Adler pszichoterapeuta kutatása szerint az, hogy hányadik gyermek vagyunk a testvérek között, nagyon meghatározó a személyiségünkre nézve, hiába ugyanis a családi környezet azonossága, a pszichológiai körülmények teljesen mások a születés sorrendje miatt.

Kistestvér nagytestvér
Forrás: brightside.me

És ez a mai napig rendkívül nagy érdeklődésre számot tartó kutatási terület, amelynek legfrisebb tanulmányát a YouGov, egy brit piackutató cég tette közzé. 1782 18 évesnél idősebb embert vizsgáltak meg és azt kérték tőlük, hogy hasonlítsák össze magukat a többi testvérükkel – például ki a felelősségteljesebb, viccessebb, társaságkedvelőbb stb.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás