Öt érv, hogy miért jobb online tanulni, mint tanteremben

Megosztás

Online tanulni jó
Forrás: elearningindustry.com

A tanulás egy roppant érdekes folyamat, van, akinek komoly munkával megy csak, valakinek szinte száguld a fejébe a tudás, valaki képes egyedül tanulni otthon, valaki viszont csak tanárral, iskolában képes erre. Ennek megfelelően az online tanulásnak is vannak ellenzői és támogatói is, bár népszerűsége az elmúlt években kezdett igazán a magasba szökni. A következőkben öt előnyt sorolunk fel az online tanulás mellett, ha valaki még most próbálja eldönteni, hogy hagyományos módon vagy online kezdjen tanulásba.

1) Az IBM kutatása szerint az online tanulásban résztvevő diákok ötször annyit képesek megtanulni és feldolgozni, mint egy normál, tantermi keretek között zajló oktatás során. Ennek oka, hogy online a diákok saját sebességük szerint tanulhatnak és különféle okokból, de ilyenkor sokkal hajlamosabbak gyorsabban is dolgozni, mint más körülmények között.

Gyorsabb és hatékonyabb
Forrás: elearningindustry.com

2) Még a kötelező oktatásban is küzdenek a pedagógusok a diákok lemorzsolódásával, nemhogy a normál tantermi keretek között működő választható kurzusok esetén. Online oktatásban ilyen nincs, egy amerikai kutatás szerint egy fizetős online képzés esetén szinte alig van lemorzsolódás, aminek sok tényező mellett az is oka, hogy ilyen oktatási formánál jóval nagyobb az időbeni rugalmasság.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás