A könyvtáros, aki egy 110 éves farönköt ingyenes közösségi könyvtárrá alakított

Megosztás

Biztosan minden könyvmoly szeretni fogja ezt a lélegzetelállító, ugyanakkor parányi könyvtárat. Ahogyan a képekről láthatjuk, nem egy szokványos könyvtárról van szó, hanem egy fatörzsből kialakított, telefonfülke méretű könyvtárolóról, amit egy Sharalee Armitage Howard nevű hölgy készített el.

Howard több éve döbbenten tapasztalta, ahogyan a portáján lévő hatalmas gyapotfa elhullajtja az ágait a virágoskertjére és a járdára. Egy darabig nem tett semmit, ám amint egy nagyobb ág az autójára esett, ezzel több száz dolláros kárt okozva, Sharalee úgy döntött, hogy itt az ideje kivágni, mielőtt felborul a viharban.

A könyvtáros nő azonban ragaszkodott a gyapotfához, ezért új életet akart neki adni. Ahelyett hogy kivágta volna, inkább egy tündéri könyvtárolóvá alakította. Ekkor még nem sejtette, hogy alkotása nem csak a szomszédságban lesz szóbeszéd tárgya, hanem a közösségi médiát is lenyűgözi.

A Howard által tervezett mini könyvtár bűbájosra sikeredett. Volt aki úgy festette le, mint meseországban a manók otthonát. Az apró tárolóhoz aminek üvegajtaja van, kőlépcsők vezetnek. A belsejében függő lámpások, polcok, és egy csúcsos tető található. Az ajtó tetejét apró fából készült könyvmásolatok tarkítják, többek között az alábbi címekkel: The Hobbit (A Hobbit); Grimm fairy tales (A grimm mesék), és Percy Jackson.

Amikor Howard decemberben közzétett egy fotót kreációjáról Facebookon, az nagyon felpörgött a közösségi médiában. Az emberek több mint 100 000 alkalommal osztották meg, és több mint 13 000 megjegyzést hagytak. A legtöbb kommentelő nem győzi dicsérni a nőt, azt mondják az apró könyvtár olyan, mint egy portál a mesevilágba. Howard tudta, hogy amit alkotott szemet gyönyörködtető, de mégis meglepődött, hogy ennyire népszerűvé vált. Úgy gondolja, az lehet vonzó a kreációjában, hogy ötvözte a természetet a könyvekkel, és egy közösségi projekttel.


Megosztás