A kóbor macska, aki új otthonra lelt, amikor a mancsát a ház ablakához nyomta

Megosztás

Egy kimerült kóbor macska a mancsát egy hölgy ablakához nyomta, remélve, hogy észreveszik, és kiszabadulhat a hidegből.

2019 Valentin-napján egy kanadai nő hirtelen zajt hallott a hátsó udvarából. Amikor elment megnézni, honnan jön a hang, egy átfagyott kóbor macskát talált, aki az ablakán kopogtatott a hóban. A reszkető narancssárga cirmos erőtlenül nyávogott, miközben az ajtó felé mutatott, mintha azért könyörögne, hogy engedjék be.

A nő, aki egyébként önkéntes nevelő, lefotózta a kóbor macskát, és elküldte Marie Simardnak, a québeci cicamentő Un Chat à la Fois alapítójának. Bár a mentőközpont csak árva vagy beteg cicákat fogad be, Simard nem nem tétovázott, és úgy döntött befogadja a felnőtt cirmos macskát, aki nyilvánvalóan sürgős segítségre szorult.
Azt mondta az önkéntesnek, hogy azonnal vigye el az állatorvoshoz az átfagyott macskát. A nevelő megtette amit Mari kért, beengedte a macskát, majd előkeresett egy szállítódobozt, amiben hogy el tudta vinni a cicát az állatorvoshoz.

Meglepő módon a kóbor macska engedelmesen, és egyedül sétált be a hordozóba. Amikor az állatorvoshoz szállították, akkor is nyugodt maradt a hordozóban. Amikor megérkeztek a klinikára, békés és alázatos viselkedést tanúsított, miközben a személyzet megvizsgálta őt. Simard megdöbbenve tapasztalta, hogy, milyen könnyedséggel esik át az állat különféle orvosi vizsgálatokon, hiszen ez nagyon valószínűtlen egy elvadult kóbor macska számára.

A fizikális vizsgálat után kiderült, hogy a kóbor macskán fagyás, és harapás általi sebek találhatók, emellett pedig a fogai javarészt rothadtak. Ezek mind arra utalnak, hogy a narancssárga cirmos élete zord, és nap mint nap küzdött az életéért, de kimerült teste már kezdte megadni magát a zord télnek.


Megosztás