A hátborzongató sziget ami tele van játékbabákkal

Megosztás

A rejtélyes sziget Mexikóvárostól délre, a Xochimico csatornái között fekszik. A helyszín sosem volt turisztikai célpont, de a bizarr és szomorú események hatására, mégis népszerűvé vált. A szigetet Isla de las Munecas néven ismerik, magyarul “a babák szigete.”
A környéken több ezer ember él, azonban ez az apró sziget lakatlan, és rengeteg félelmetes babának ad otthont.

A sziget egy Don Julián Santana Barrera nevű férfihez tartozik, aki az 1950-es évektől kezdődően kezdte el babákkal dekorálni a térséget. Elmondása szerint a babákat egy fiatal lány lelkének megnyugvására helyezte ki, aki furcsa körülmények között sodródott a partra, de Don Julián már nem tudta őt megmenteni. A lány halálát fulladás okozta. Nemsokkal később látott egy játékbabát sodródni a vízben. Feltételezhetően a játék a kislányhoz tartozott. Julián ezután kiszedte a játékot, majd felakasztotta egy fára, hogy az elhunyt lány lelkének tisztelegjen. Don Julián elmondása szerint a lány szelleme kísérteni kezdte őt, ezért hogy megnyugtassa, még több játékbabát hozott a szigetre, és különböző helyekre aggatta fel őket.

A férfi szerint azonban egy idő után a játékokba költözött a lány szelleme, de ő továbbra sem hagyta abba a babák kihelyezését a szigeten. Az ismerősei szerint a férfi teljesen megszállottá vált, mintha egy belső erő teljesen megváltoztatta volna. Egyes feltételezések szerint ez azért történhetett, mert mély fájdalmat és bűntudatot érzett, mivel nem volt képes megmenteni a lányt, és ez lassan az őrületbe kergette. Akadnak azonban olyan feltételezések, hogy a férfinek elment az esze, és csak magányában találta ki ezt a történetet. 50 évvel később, a férfit holtan találták, ugyanazon a helyen ahol a fiatal lányt próbálta megmenteni. A halálát fulladás okozta.


Megosztás