Elhunyt a Már megint Malcolm sztárja

Megosztás

94 éves korában elhunyt az Oscar-díjas Cloris Leachman. A televízió történelmének egyik legprominensebb színésze volt. A nézők a ‘Már megint Malcom’ nagyija, és a “The Mary Tyler Moore Show” Phyllis-eként, az örökké hangoskodó, ugyanakkor roppant szórakoztató szomszédjaként ismerhették leginkább.

Monique Moss szóvivő megerősítette a hírt, hogy a színésznő békében, krónikus betegségtől nem szenvedve hunyt el.

“Igazi kiváltság volt Cloris Leachmannal dolgozni. Ő volt korunk egyik vakmerőbb  színésznője” – nyilatkozta menedzsere, Juliet Green. – Nem volt még egy olyan csoda, mint Cloris. Egyetlen pillantással képes volt az ember szívét összetörni, vagy akár megnevettetni, de úgy, hogy potyogtak a könnyeink. Sosem lehetett tudni, mit fog tenni vagy mondani. Ez a kiszámíthatatlanság része volt páratlan varázsának.”

Phyllis, a levakarhatatlan

cloris leachman mint phyllis
Forrás: media.vanityfair.com

Leachman összesen nyolc Emmy-díjat nyert kiemelkedően magas színvonalú televíziós pályafutása során. 1974-ben és 1975-ben elnyerte a legjobb mellékszereplő díját a már említett vígjátéksorozatban, a “The Mary Tyler Moore Show”-ban, 2011-ben választották be a Televíziós Művészeti és 

Mind a show, mind pedig a karakter annyira népszerűek voltak, hogy Leachman saját “Phyllis” című műsor forgatásába fogott.

A páratlan tehetség

Cloris Leachman kalapban
Forrás: i0.wp.com

1973-as Emmy-díjat nyert többek között az “Egy vadonatúj élet” című tévéfilm legjobb vezető színésznőjeként. Nem csoda, hisz ebben a korszakban kifejezetten különösnek hatott egy középkorú nőt friss anyaként ábrázolni. De Clorisnak ez sem jelentett problémát. Számos további Emmy díjas szerepei közül talán a legnépszerűbb a ‘Már megint Malcolm’ című sitcomban nyújtott alakítása. Ugyan ki ne emlékezne a címszereplő mindig dörzsölt és furfangos nagymamájára.

Az Oscar díj sem váratott magára. Még 1971-ben díjazták a “The Last Picture Show.” című film női mellékszereplőjeként.


Megosztás