8 dolog, ami észrevétlenül felemészti a fizetésed

Megosztás

Szeretnél spórolni, de úgy érzed, hogy az egész havi fizetésed valahogy mindig idő előtt felszívódik? Pénzügyi szakértők elárulták, hogyan takaríthatunk meg pénz, és melyek azok a költségek, amelyek észrevétlenül leapasztják pénztárcánkat. A szakértők egy elgondolkodtató listát állítottak össze, amely feltárja azokat a legtipikusabb kiadásokat, amelyek képesek lassan, szinte észrevétlenül felére csökkenteni havi fizetésünket. Ezek a költségek mélyen a zsebünkbe nyúlnak, úgy, hogy közben nincs is igazán szükségünk rájuk.

pénz
Forrás: https://cdn.sm-news.ru

A sarki kisbolt

Igen, valóban kényelmes megoldás kiszaladni a sarki kisboltba, amikor valamit elfelejt az ember. Ennek azonban ára van. A kerületi kiskereskedők ugyanis sokkal, magasabb árakkal dolgoznak, mint a hipermarketek, mégis szeretünk ott vásárolni, hiszen olyan, mintha a szomszédba mennénk, évek óta ismerjük, megbízunk benne, és persze mivel mindig csak apróságokat veszünk nála, nem is számolunk igazán utána, mennyivel drágább volt ott megvenni.

Útközben vásárolt reggeli

Ha utánaszámolunk, meg fogunk lepoődni, mennyi pénz megy el az irodai kávéra vagy az útközben elfogyasztott péksütire, szendvicsre. Általában annyit költünk házon kívül reggelire, amiből összedobható lenne egy kiadós vacsora. Ha otthonról csomagolunk magunknak reggelit, egy jelentősebb összeget megspórolhatunk.

Spórolás
Forrás:https://www.economist.com

Fitnesz bérlet, amit nem használunk ki

„Igaz, hogy kihagytam most pár alkalmat, de holnap megyek!” Ismerős? Legyünk őszinték magunkhoz, húzzuk meg a határt, ha sokkal többet költünk fitneszbérletre, mint amennyire valójában kihasználjuk, ne vegyük meg.

Kábel TV

Sokaknak még mindig régi, előnytelen tarifás előfizetéseik vannak olyan TV csatornákra, amiket nem is néznek. Manapság kevesen néznek tévét, a legtöbb ember mindent online csinál.

Előfizetések- fizetett mobil alkalmazások

A havi összeg jelentéktelennek tűnik, de összességében ezreket költünk rá. A leggyakoribb csapda a “iratkozz fel, az első hónap ingyenes” típusú fizetős aplikációk, amikről aztán elfelejtünk leiratkozni.


Megosztás