Ha télen tengerpartra vágynál…

Megosztás

Ha a jelenlegi járványhelyzet alatt olyan országban laksz, dolgozol, vagy családnál tartózkodsz, amelyek tengerparttal rendelkeznek, akkor nem érdemes kihagyni annak a látványát. Igaz a homok, napsütés, tenger és meleg időjárás kombinációt nem biztos, hogy felülmúlja. De ez nem kell visszatartson attól, hogy meglátogass egy-egy különlegesebb partszakaszt a hideg időjárás alatt is.

izland
Forrás: dronestagr.am

A nyári lengedező szellő a forróságban igazán kellemes tud lenni. A téli hullámok mentén végighaladó fuvallat viszont annál kellemetlenebb tud lenni. Öltözz fel rétegesen és irány a drámai dűnék, lenyűgöző szörfös partszakaszok, sziklás szirtek világa. Egyes természeti látványosságok akkor tűnhetnek még csodálatosabbnak ha felhők borítják az eget.

Itt van egy összeállítás a leglátványosabb hideg tengerparti szakaszokról, amelyeket érdemes szemügyre venni ha a közelükben tartózkodunk.

izland
Forrás: campervanreykjavik.com
  1. Reynisfjara Beach, Vik, Izland

Fehér homokos part? Ezt itt felejtsd el. Világhírű fekete bazalthomokjáról ismert az izlandi partszakasz. Drámai hullámok és a tengerből ágaskodó sziklák jellemzik. Az ország fővárosától, Reykjaviktól csupán 2,5 órás autóút. Az amúgy is sötét partot egy legenda teszi még sötétebbé. Miszerint trollok hajóztak a partszakaszhoz, de balszerencsétlenségükre a napfény sziklákká változtatta őket. Azokat láthatjuk a part mentén.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás