Mosódió: tényleg egy csodaszer?

Megosztás

A mosódió, vagy indiai szappan bogyó, az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált különböző okok miatt. Egy csodálatos, 100%-ban természetes anyagból álló mosószer, amelyet a héjában található természetes tisztítószer miatt használunk.

Igaz nálunk csak néhány éve kezdett el terjedni, de bizonyos kultúrákban már évszázadok óta használják. Az indiai háztartások elengedhetetlen eleme már nagyon rég óta.

mosódió
Forrás: herbow.hu

A Himaláján és a az India és Nepál közötti hegyvidéki régióban őshonos a Sapindus Mukorossi nevű kis fa gyümölcse. Szappanos dióhéjnak s nevezik, mert valóban a gyümölcs héja kerül csak felhasználásra. Miután leszedték és a napon hagyták megszáradni, ezek a csodálatos héjak természetes szaponin nevű tisztítószert tartalmaznak, amely a szappanhoz hasonló hatást fejt ki.

A legjobb benne pedig az, hogy teljesen organikus szer, amihez semmilyen hozzáadott tartósító, színező vagy kiegészítő anyag nem társul.

mosódió fa
Forrás: lazada.sg

Vad övezeten terem. Egyik jellemzője, hogy nincs szüksége túlzottan termékeny talajra. Sőt, kifejezetten nehéz környezeti körülmények között nő. A fa hihetetlen módon ellenáll a betegségeknek, így nincs szüksége semmilyen műtrágyára vagy növényvédő szerre.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás