A home-office elengedheteten kellékei

Megosztás

2020 annak az éve volt, hogy nagyon sokan váltottak a jól megszokott munkahelyükről az otthoni munkavégzésre. És úgy néz ki elég sok szektorban ez ugyanígy marad 2021-ben is. Elég sok előnye van annak ha az ember otthonról dolgozhat. A jól megszokott környezetében, nagyobb kényelemben tehet eleget napi feladatainak. De még ha úgy gondolod, hogy minden is adott ahhoz, hogy jól tudd a munkád otthon végezni, akkor is van néhány hátulütője a dolognak.

Könnyen abba a csapdába esünk, hogy ki sem szállunk az ágyból, a teljes munkaidőnket az ölünkben a laptopunkkal töltjük. Át sem öltözünk, hisz úgysem lát senki. És annyira megszokjuk ezt a helyzetet és annyira elkényelmesedünk, hogy már más dolog miatt is nehezünkre esik megmozdulni, kimozdulni.

home office
Forrás: forbes.com

Itt van néhány elengedhetetlen eszköz, amivel arra motiválhatod magad, hogy kialakíts egy konkrét zugot a munkavégzésedhez. Amit tisztán és rendezetten tarthatsz, hiszen oda jársz minden nap dolgozni. Legyen ez egy kis asztal az ablak előtt, vagy a kanapé melletti dohányzóasztal, esetleg egy nagy babzsák. Lényegtelen, de ez a helyszín legyen kinevezve arra, hogy a munkád elvégezd.

  1. Kényelmes ülőke

Ahogy előzőleg is említettük, lehet az ülőkéd bármi. Az irodai széktől, a puha párnán át a sarokban, a karfás fotelig. A lényeg, hogy mindig ugyanoda vonulj el dolgozni. Semmiképp se rekedj a hálószobában, vagy az ágyban. Az ülőkéd legyen kényelmes, és az egészséges testtartásnak megfelelő. A legjobb lenne egy igazi irodai szék, amiben felveheted a megfelelő pozíciót. De ha már home office, akkor egy ennyire szabadjára engedheted a fantáziád. Lényeg, hogy neked működjön.

bögre
Forrás: timesofindia.indiatimes.com
  1. Méretes kávésbögre

Ugye, hogy ha bemész a munkahelyedre azzal indítod a napod, hogy a kollégák összes felsorakoztatott bögréje közül kiválasztod a sajátod és megiszod benne a reggeli kávéd? Miért ne lehetne ez otthon is így? Legyen egy külön bögréd, amiből ugyan otthon iszod a kávét, de munkahelyi bögrének számít. És persze minél nagyobb annál jobb, és annál több kávé fér bele.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás