A gyerekeknek szükségük van ünnepi hagyományokra

Megosztás

Nincs is jobb annál mint a családdal tölteni az ünnepeket. A jelenlegi egekbe ugró koronavírus statisztikák miatt egyéb nem is lesz megengedett, mint otthon karácsonyozni, azokkal akikkel amúgy is együtt élünk. Ez nem jelenti az hogy a jelenleg zajló világjárvány kell a karácsony Grincse legyen. Ettől függetlenül fontos, hogy törekedjünk arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki az ünnepekből. Szakértők szerint most a gyerekeknek még inkább szükségük van arra, hogy megmutassuk egy nehéz helyzetben is lehet ünnep az ünnep, és egy nehéz helyzetben is hódolhatunk a hagyományoknak.

család karácsonykot
Forrás: goodfon.com

Nagyon sok ember abban a hitben van, hogy már soha nem lesz olyan az életünk mint azelőtt. Így az ünnepek sem lesznek már olyanok mint régen. Pedig a hagyományok biztonságot, otthoni kényelemérzetet és folytonosságot sugároznak nekünk is és gyerekeinknek is.

karácsony
Forrás: littlethings.com

Miért vannak hagyományaink?

A rituális ünneplések életünk része amióta csak az ember létezik. Mindig egy fix pontra várunk az életünkben, amire bár nem is készülünk minden nap, de tudjuk, hogy el fog jönni. Amikor pedig lejár akkor egy következő rítus veszi át a helyét, és így körforgásban telnek az éveink.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás