70 év után az Ikeánál lezárul egy korszak

Megosztás

Ki ne ismerné az ikonikus Ikea stílust? A svédek életére jellemző letisztultságot, amely a bútoraik, és dekorációs elemeik fő alkotóeleme.

Amikor a márkát létrehozták még szenzációnak számított a DIY, vagyis a “csináld magad” elméletre épülő bútorgyártás. Addig mindenki kész bútorokat vásárolt, vagy szakemberrel szereltette őket össze. Az Ikea úttörő volt abban, hogy olyan bútordarabokat gyártott, amelyeket részletes összeszerelési útmutatóval dobott piacra. Így bárki, akinek van egy kis kézügyessége, sikeresen össze tudta őket szerelni.

ikea üzlet
Forrás: talkesport.com

Emellett a másik fő irányzata az üzletláncnak, hogy stílustippeket, berendezési útmutatót, összepasszoló elemeket, lakásinspirációt mutat be az érdeklődőknek.

Egy Ikea üzlet olyan, mintha egy otthonba sétálnál be. A részletesen kidolgozott berendezés az otthon melegségét árasztja. A gondosan összeválogatott, stílusban összepasszoló elemek harmóniát idéznek. És ez nem csak az üzletekben jellemző, hanem az általuk kiadott éves katalógusban is.

ikea üzlet
Forrás: ft.com

Az utóbbi 70 évben minden évben jelent meg katalógusuk. Ez volt a világ egyik legnagyobb számban megjelentetett kiavdánya. Most, 2020 végén jelentették be, hogy a 2021-es kiadvány lesz az utolsó.

A cikk folyatatódik, lapozz!


Megosztás