5 tipp, hogy ne legyen stresszforrás az ünnepi időszak

Megosztás

Már a hideg is kiráz, ha arra gondolsz hogy megint mekkora felfordulást okoznak az ünnepek? A nagy sürgés forgás, a rengeteg pénzköltés, az ész nélküli vásárlás és halmozás, a távoli rokonokkal bájolgás… miért szól erről az ünnep? Nem erről kellene szólnia, de az utóbbi években sajnos stresszes állapotot hoz ki belőlünk ez az időszak.

karácsonyi stressz
Forrás: thebalancesmb.com

A stressz ünnepek környékén sokféle módon mutatkozhat. Például szorongás, szomorúság, fejfájás, alvászavar, ingerlékenység formájában.

Ha te is így érzel ezzel kapcsolatban, akkor tudd, nem vagy egyedül.

De van még egy kis idő felkészülni az ünnepekre. Mielőtt beköszöntene a nem kívánt állapot, alkalmazd ezt az 5 módszert. Legyen az év legcsodálatosabb időszaka idén valóban a legcsodálatosabb.

karácsonyi vásálás
Forrás: topshopllc.com
  1. Tervezz előre

Az összes ünnepi készülődésre időt szakítani nem egyszerű. Az alap kötelezettségek mellett csomó külső tényező is befolyásolhat abban, hogy jól haladj a teendőkkel (például a megnövekedett forgalom, vagy a nagy tömegek az üzletekben). Az is külön nyomást okozhat, hogy a munkádban szeretnél jól haladni, hogy az ünnepekre végre tudj rendesen szabadnapot szánni.

Erre a legjobb megoldás, ha mindent leírsz. Így nem fogsz semmit elfelejteni és fontossági sorrendbe is tudod állítani a teendőket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás