10 ok, ami kiválthatja a homályos látást

Megosztás

Homályos kutya-kép
Forrás: allaboutvision.com

A homályos látás elég gyakran előforduló panasz a szemeinkkel, a szem bármely részének problémája okozhatja. Ha ez folyamatosan alakul ki, lassan az idők folyamán, akkor mindenképpen valamilyen komoly probléma állhat a háttérben, a hirtelen elhomályosodást egyetlen esemény váltja ki általában. A következőben megnézünk 10 okot, ami hirtelen homályos látást okozhat. Azt vegyük figyelembe mindenképpen, hogy a következő lista egyes elemei súlyos állapotok is azonnal orvoshoz kell vele fordulnunk!

1) A retinaleválás egyik tünete szintén a homályos látás és fekete pontok megjelenése – ha ilyet tapasztalunk, AZONNAL forduljunk orvoshoz, ellenkező esetben nagy valószínűséggel megvakulunk.

Szemüvegen kívül homályos kép
Forrás: goodeyes.com

2) Agyvérzés – bizony, agyvérzés is okozhatja a homályos látást, ha ott következik be a stroke, ahol a látásért felelős része van az agyunknak. Fontos kiemelni, hogy mindig csak egy szemnél jelentkezik ilyen esetben.

3) Az átmeneti ischaemiás roham (TIA) néven ismert roham egy bizonyos fajta stroke, amikor egy ideig megszűnik a vérellátás az agy bizonyos részei vagy a szem felé.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás