5 nagyon gyakori edzéshiba, amit elkövetünk otthon

Megosztás

Csigás gyakorlat
Forrás: brightside.me

Azzal, hogy a koronavírus-járvány okán rengetegen kényszerültek otthon maradni és lemondani a mindennapi tevékenységeikről, mint például az edzésről, sokan maguk kezdtek el kitalálni programokat, hogy a hiányt áthidalják. Sok esetben viszont az edzések során rengeteg hibát elkövetnek az emberek, amelyek izmaik, ízületeik épségét is veszélybe sodorják. De sokkal gyakrabban előforduló probléma, hogy az otthon végzett gyakorlatok miatt a vágyott célok is sokkal nehezebben elérhetőek, pedig elsőre a gyakorlatok nagyon egyszerűnek tűnnek. Úgyhogy a következőkben ebben próbálunk meg segíteni öt nagyon gyakori hiba bemutatásával.

1) Amikor húzódzkodásokat csinálunk, súlyokat húzogatunk csigával vagy más eszközzel ülő helyzetben, gyakran elkövetjük a hibát, hogy görnyedten csináljuk, a könyökünk a hátunk síkja mögött van vagy éppen lefelé nézünk, a nyakunk sem egyenes. A helyes végrehajtás szerint jól meg kell hajlítanunk a hátunkat a súlyok felé, a nyakunk is legyen egy vonalban a gerincünkkel és a könyökeink is lefelé nézzenek.

Rossz testtartás
Forrás: brightside.me

2) A kitörés roppant egyszerűen tűnik, de valójában nem az, néha nem hajlítjuk jól be a térdünket, néha nem egyenes a hátunk, ezek mind rossz végrehajtást jelentenek. A legfontosabb, hogy a lábunk 90 fokot zárjon be és az elöl lévő térdünk ne haladjon túl az ujjainkon és a hátsó térdünk is párhuzamos legyen a talajjal. A gerincünk szintén legyen egyenes.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás