8 gyógynövény, ami tisztítja a vesét

Megosztás

A vese pont egy olyan testrészünk, amire egészen addig nem gondolsz, amíg valami baj nem lesz vele. A vesék tulajdonképpen nagyon is fontos része az életünknek. Képesek eltávolítani a szervezet számára felesleges anyagokat és a méreganyagokat a vérből. Segíti a vérnyomás szinten tartását és növeli a vörösvértestek képződését és szintetizálja a D vitamint. A vesék egészsége nagyon fontos. Ehhez mutatunk most neked 9 féle gyógynövényt, melyek rendkívül jó hatással lehetnek a veséid egészséges működésére.

1. Chanca Piedra

Chanca Piedra
pixabay.com

A Chanca Piedra egy dél-amerikai gyógynövény. Klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy jó hatással van a vesére. Azt tartják róla, hogy „kőtörő” hatással bír, ami nem jelent mást, mint hogy a veseköveket pusztítja. Nem tudni pontosan, hogy is fejti ki hatását. Ellazítja-e a húgycsövet, kimossa-e a vesekődarabokat vagy növeli a kálcium szintet. Igazából mindegy a dolog, a lényeg, hogy működik. Legtöbben tea formájában fogyasztják a chanca piedra-t.

2. Aranyvessző

Aranyvessző
pixabay.com

Az aranyvesszőt a húgyút tonizálására és a vesék méregtelenítésére használják. Állatokon végzett klinikai tesztek sejtetik, hogy az aranyvessző kiválóan csökkenti a gyulladást és segít a fertőzések leküzdésében. A jótékony hatással bíró gyógynövények közé tartoznak még a Solidago fajták is. Amennyiben allergiás lennél a parlagfűre, a krizantém fajtákra, a körömvirágra és társaira, akkor azonban semmiképpen nem ajánljuk az aranyvessző szedését. Többnyire egyébként tea formájában fogyasztják.


Megosztás