9 jel, hogy Te is munkafüggő vagy!

Megosztás

Forrás: addictionexperts.com

Általánosságban elmondható, hogy van egy olyan köre a munkáknak, szakmáknak, ahol jellemző a túlzott munka, a túlzásba vitt munkavégzés, de a munkamánia és a munkafüggőség sajnos minden szakmában elképzelhető. A következőkben 9 olyan tünetet fogunk bemutatni, amelyeknek megléte egyértelműen a túlzásba vitt munkát, függőséget jelzik és ezek esetén érdemes újradefiniálni kapcsolatunkat a munkával.

1) Ha arra gondolunk a pihenőidőnkben, hogy hogyan tudnánk még többet dolgozni, ha egyre kevesebb időt töltünk a szeretteinkkel a munka miatt, akkor érdemes átgondolni a helyzetet és megpróbálni kényszeríteni magunkat, hogy a munkától eltérő tevékenységeket is végezzünk.

Forrás: ehorus.com

2) Több időt töltünk a munkával, mint kellene? Igen, lehet, hogy a munkából élünk, de ez nem jelenti azt, hogy 16 órákat kellene minden nap dolgoznunk, hiszen egyrészt tönkretesszük magunkat, másrészt kialakul rólunk egy olyan kép, hogy mi éjjel-nappal dolgozunk és utána már ez lesz az elvárás.

3) Vegyünk ki szabadságot, hiszen senkitől nem lehet egészséges és normális elvárás, hogy végigdolgozzon 365 napot egy évben – még a legkeményebb munkahelyeken is van pihenőnap, szabadság, ezt használjuk ki bűntudat nélkül!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás