Öt érv, hogy miért nem számít, mikor eszünk gyümölcsöt

Megosztás

 

Dinnye
Forrás: goodhousekeeping.com

A gyümölcsfogyasztással kapcsolatban rengeteg gondolattal bombáznak minket nap mint nap, hogy mennyit együnk, milyeneket együnk, hogy együnk és így tovább, de időnként vannak olyan tanácsok is, amelyek szakértők szerint tévhitnek számítanak. A következőkben ezek közül nézünk meg ötöt!

1) Mindig üres gyomorra kell gyümölcsöt enni, állítja néhány internetes oldal, hiszen ha mondjuk húsétel után eszünk gyümölcsöt, akkor az állítások szerint a rostok miatt jóval tovább a gyomrunkban marad az étel, ami megterheli a szervezetünket. Az igaz, hogy a gyümölcs valamelyest lassítja az emésztésünket, de egyáltalán nincs rossz hatással a gyomrunkra az, ha valamelyest lassabban dolgozzuk fel az ételt. Ráadásul ha lassabban ürül a gyomrunk, akkor kevesebbet eszünk, ergó még fogyunk is.

Minden gyümölcs jó
Forrás: dietdoctor.com

2) A második számú tévhit arra vonatkozik, hogy ha más étellel eszünk gyümölcsöt, akkor a gyümölcs értékes tápanyagainak egy része kárbavész. Ez azonban nem igaz, hiszen az emberi test rettentő hatékonyan képes kinyerni a tápanyagokat az ételből, ráadásul a beleink és a gyomrunk kétszer annyi tápanyagot tudnának elnyelni, mint amennyit egy nap alatt elfogyasztunk.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás