Az alapos kézmosás titka az amerikai járványügyesek szerint

Megosztás

Ahogy arról már sokan-sokszor cikkeztek, a mindenféle antibakteriális tisztítószerekkel és kézfertőtlenítőkkel szemben még mindig az alapos, szappanos, melegvizes kézmosás a legjobb védekezés a koronavírussal szemben. Viszont a kézmosást is megfelelően kell végrehajtanunk, hogy elérjük vele a kívánt hatást. És bizony, az, hogy ha simán csak vizet engedünk a kezünkre és dörzsölgetjük kicsit, még nem segít, jól kell kezet mosnunk.

Jó alapos kézmosás fontos
Forrás: wikipedia.com

És ez akár még valamiféle művészi szintre is emelhető, hiszen egyes oldalakon például 25 lépésben írják le, hogyan kell jól kezet mosni. Mindenesetre az amerikai járvágyügyi központ hivatalos állásfoglalása négy lépésről beszél csak, ezek következnek most. Semmi nem szükséges hozzá, csak egy szappan és egy csap.

Az alapos kézmosás rutinja
Forrás: WHO

Első lépésként vizezzük be a kezünket tiszta folyóvízzel. Zárjuk most el a csapot és tegyünk szappant a kezünkre és kezdjük átdolgozni az egész kezünkön – vizet nem érdemes folyatni közben, egyrészt takarékossági okokból, másrészt azért sem, mert a szappan önmagában is rendkívül hatékonyan pusztítja a vírusokat.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás