10 jótanács a hátfájdalom leküzdéséhez

Megosztás

Egy nőnek fáj a háta
Forrás: healthline.com

Élete során nagyjából 10-ből 8 magyar ember tapasztalni fog hátfájdalmakat, függetlenül attól, hogy egyébként milyen munkát végez vagy milyen életmódot folytat. Értelemszerűen az elhízás, a megterhelés felgyorsíthatja a folyamatokat és amikor megtapasztaljuk a hátfájdalmat, szinte meg sem tudunk mozdulni, ordítani tudnánk a fájdalomtól. A következőben 10 olyan tanácsot sorolunk fel, amelyek segíthetnek könnyíteni ezeken a fájdalmakon.

1) Akik rövidebb távon tapasztalnak csak hátfájdalmat, az ő esetükben a minél több ágyban töltött idő csak elnyújtja a gyógyulás folyamatát, 2-3 napnál tovább nem szabad ágyban feküdni. Ez persze a krónikus és betegségek, sérülések kiváltotta fájdalomra nem igaz.

A fájó gerinc grafikája
Forrás: hqpt.com

2) A testmozgás nagyon sokat segíthet, hiszen egy séta is már a természetes testtartást teszi lehetővé – értelemszerűen kerüljük a megterhelő mozgásformákat.

3) A jó testtartás sokat számít és ne gondoljunk mindig arra, hogy kihúzott háttal kell mondjuk ülnünk az autóban – példának okáért az emberek több mint fele a gerince számára megterhelő módon hajol a csap fölé fogmosás után.

4) Érdemes felkeresni egy szakembert, gyógytornászt, aki segíthet a minél gyorsabb gyógyulás és a fájdalom megszűnésének elérésében.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás