8 hatékony természetes módszer a korpa ellen

Megosztás

A viszketés egy tipikus tünete a korpának
Forrás: healthline.com

Statisztikák szerint a korpa nagyjából minden második embert érint a világon, a hámló bőr, a viszketés és a folyamatosan hulló bőrdarabkák igencsak kellemetlen helyzeteket tudnak okozni mindenkinek. A korpa kiváltói okai nem mindig ugyanazok, lehet száraz bőr vagy éppen gomba is, és a boltokban tucatszám lehet termékeket kapni, amelyekről azt ígérik, hogy nagyon hatásosak. És bár ez így is van sok esetben, rengeteg olyan természetes módszer van, ami ugyanannyira hatásos, mint egy bolti készítmény.

1) Elsőként mindenképpen érdemes kipróbálni a teafa olaját, amely rengetegen bőrbetegség kezelésére jó, ugyanis gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása is van. Egy teszt során a 126 emberből, aki kipróbálta négy héten keresztül a teafaolajat, majdnem minden másodiknál enyhültek a korpa tünetei.

2) A kókuszolaj szintén nagyon jó a korpa ellen (a kókusz egyéb áldásos hatásairól már írtunk itt is), ugyanis hidratálja a bőrt, megakadályozza a kiszáradását, ami egyébként súlyosbítani szokta a korpa tüneteit.

Így néz ki közelről a korpa
Forrás: medicalnewstoday.com

3) A mindenre jó aloe vera itt is segítség lehet, nem csoda, hogy szinte az összes bőrápolóban vagy kozmetikai termékben van belőle. És ráadásul nem csak tüneti kezelést biztosít, de rendszeres használat esetén megelőzi a korpa visszatérését is.

4) Ha nem csak anyagokban gondolkodunk, akkor létfontosságú, hogy csökkentsük a stressz szintjét életükben, mert ez gyengítheti az immunrendszerünket, növelheti bőrünk szárazságát és a viszketést is fokozhatja.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás