12 intő jel, ami cukorbetegségre utalhat

Megosztás

Alvó nő
Forrás: healthbuzzline.com

A cukorbetegség napjaink egyik népbetegségének számít, amelyhez hozzájárul az is, hogy egyre egészségtelenebbül, gyorsabban táplálkozik az emberiség, stresszesen, kevés mozgással éljük az életünket, ez pedig összességében melegágya sokféle betegségnek. De ha ezeket időben észleljük, akkor még van lehetőségünk arra, hogy változtassunk. Jöjjön tehát 12 jel, ami arra figyelmeztet minket, hogy cukorbetegek vagyunk vagy már nagyon közel állunk a diagnózishoz!

1) Fáradtság: nagyon sok dologtól lehetünk fáradtak, de a cukorbetegség esetén fellépő fáradtság jellemzője, hogy sosem szűnik meg, hiszen testünk nagyon küszködik. Főleg, ha étkezés után érezzük magunkat nagyon fáradtnak, akkor az intő jel!

2) Mi történik, ha a testünk nagyon küzd azzal, hogy feldolgozza a glükózt? A sejtekből vízt von el, de ebben a folyamatban rengeteg tápanyagot is veszítünk. Ennek az eredménye az, hogy nagyon szomjasak és éhesek vagyunk szinte mindig.

3) A kettes pont következménye egyébként az is, hogy a veséinknek nagyon fel kell pörögniük a víz eltávolítása miatt, ami miatt rengetegszer kell a WC-re rohangálnunk pisilni.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás