10 szuper érv a kerékpározás mellett!

Megosztás

Forrás: redbull.com

Azt mindenki tudja, hogy a mozgás nagyon fontos az egészséges élet szempontjából és azzal is mindenki tisztában van, hogy kerékpározni is nagyon jó. De vajon tudjuk-e, hogy miért különösen jó szervezetünknek a biciklizés? A következőben jöjjön 10 ok, amiért már ma nyeregbe kell pattannunk!

1) Ha nagy sebességgel, nagy intenzitással tekerünk, akkor ez segít alacsonyan tartani a zsír szintjét a szervezetünkben, tehát tökéletes a súlyproblémák ellen. Ezenkívül gyorsítja az anyagcserét és a kalóriák égetését is, úgyhogy erről nem is kell többet beszélni.

2) Anélkül tudjuk erősíteni lábaink izmait és alsótestünket, hogy túlterhelnénk ezeket az izmokat, tehát ha mindig erős combokra vágytunk, akkor ez a mi sportunk.

Forrás: skoda-auto.com

3) Nagyon jó a kezdőknek, akár sport szempontból kezdőknek, akár valamilyen sérülés vagy betegség után visszatérőknek is könnyű sport a kezdéshez, hiszen mi szabályozzuk a tempót, tehát igazán kényelmesen is edzhetünk.

4) Ha megfelelő pozícióban tekerünk, akkor bizonyos időtartamon belül nagyon jó a tartóizmoknak, erősíti a hátunkat is, ami pedig később egyre kényelmesebbé teszi a kerékpározást.

A cikk folytatódik, lapozz!

Forrás: welovecycling.com

5) Egyértelműen segít a stressz csökkentésében és segít elterelni a figyelmünket a mindennapos problémákról és mókuskerékről is.

6) Kutatások bizonyítják, hogy jót tesz a rák elleni küzdelem során a szervezetnek, sőt, egyes esetekben csökkenti is a rák kockázatát – de alapvetően a mozgás már önmagában jótékony hatású egészségünkre.

7) Ha reggel megyünk bringázni, az jót tesz a vérkeringésünk felpörgetésének és hangulatilag sem utolsó, hogy már valamit teljesítettünk kora reggel.

8) Ha ülőmunkát végzünk, egészségtelenebbül táplálkozunk, akkor kifejezetten jó a magas vérnyomás elleni harcban, hiszen jobban pumpál a szívünk, kitágulnak az ereink, a vérnyomás pedig csökken.

Forrás: welovecycling.com

9) A kezdeti befektetés után semmibe nem kerül és környezetbarát sport, sőt, ha munkába járásra használjuk, akkor pedig nem csak sport, hanem hasznos közlekedési eszköz is.

10) És végül sokat segít az általános egyensúlyunk fejlődéséhez, javítja a koncentrációt, a koordinációt és a tartást is.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás