5 jótékony hatása 1 pohár vörösbornak

Megosztás

Két pohár bor
Forrás: baileyswines.com

Ha egészségről van szó, akkor általában arról szólnak a cikkek, hogy mit kerüljünk, mi káros, mi ártalmas a szívünknek és így tovább, főleg így van ez az alkohol esetén. És bár ezen cikkek nem földtől elrugaszkodottak, azért egy-egy pohár bornak van jótékony hatása is. Fontos azonban, hogy a mértékletesség nagyon fontos, heti 1-2 pohár bor még nem a világ vége, de ha már minden este vágyunk rá, akkor érdemes lassítani. A következőben megnézünk öt olyan okot, amiért hasznos a MÉRTÉKLETES borfogyasztás.

1) Évtizedek óta igazolják kutatások, hogy egy pohár vörösbor nagyon jó a szívnek. Az alkohol és az antioxidánsok segítenek megelőzni a kardiovaszkuláris betegségeket és a szívrohamot azzal, hogy növelik a “jó” koleszterin szintjét és javítják az erek rugalmasságát is.

Bort öntenek egy pohárba
Forrás: harvard.edu

2) A tejről közismert, hogy jót tesz a csontoknak, de nemrégiben olyan tanulmányok jelentek meg, amelyek igazolták azt a régóta fennálló érvet, miszerint a rendszeres borfogyasztás segít megőrizni a csontok sűrűségét. Ismét csak hangsúlyozni kell azonban a mértékletességet!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás