A kurkuma 6 igazán áldásos hatása a szervezetre!

Megosztás

Ez is kurkuma
Forrás: hhdresearch.org

A kurkuma egy igazi fantasztikus fűszer, ami nem csak nagyszerű ízt kölcsönöz ételeinknek, de számos egyéb pozitív hatása is van szervezetünkre a kutatások szerint. Indiában például már évezredek óta használják gyógyszerként, köszönhetően a benne lévő kurkumin nevű anyagnak, ami komoly gyulladácsökkentő hatással rendelkezik. Azt mindenesetre vegyük figyelembe, hogy célszerű táplálékkiegészítő formájában fogyasztani, ugyanis a kurkuma tömegének rendkívül csekély részét alkotják a hatékonyságot előidéző anyagok. Jöjjön tehát hat pozitív hatása a kurkumának!

1) Komoly gyulladáscsökkentő hatása van, de olyan szintű, hogy néhány gyógyszer hatásaival is versenybe száll, ráadásul nincsenek mellékhatásai sem. A kurkumin segít megakadályozni az NF-kb molekulák mozgását a testben, amely molekulák sejtszinten aktiválják a gyulladásos folyamatokat.

Agyi tevékenység
Forrás: livingmma.com

2) Antioxidáns képességekkel is bír, ami azért jó, mert az oxidáció okozta károk felelősek az öregedésért és a betegségekért is, a kurkumin viszont nagyon gyorsan semlegesíteni tudja a szabad gyököket, ráadásul a test saját enzimeit is komolyabb munkára tudja sarkallni.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás