Hogyan csökkentsük a koleszterinszintünket 30 nap alatt?

Megosztás

A koleszterin a májban képződik, és számos fontos egészségügyi funkcióért felel, például a sejtfalak rugalmasságáért és a hormontermelés támogatásáért. A rossz koleszterinnek is nevezett LDL-koleszterin magas szintje viszont érelmeszesedéshez, szívrohamhoz vagy szélütéshez, veseelégtelenséghez vezethet.

koleszterin szint
Forrás: https://i.ytimg.com

Elizabeth Claudas, a John Hopkins vezető kardiológusa több száz betegnek segített már az optimális koleszterin- és vérnyomásszint elérésében gyógyszerek nélkül. Azt mondja, ez bárkinek sikerülhet 30 nap alatt, aki betartja az ajánlásait.

A neves kardiológus azt tanácsolja, hogy csak feldolgozatlan ételeket fogyasszunk. A növényekben található rost- és növényi szterinek csodákra képesek a koleszterinszint csökkentésére. Az emberi test nem tudja megemészteni a rostokat, de azok a legfontosabb funkciót látják el – megragadják a rossz koleszterint és eltávolítják a szervezetből.

koleszterin2
Forrás: https://prove.hu

A szakértő azt javasolja, hogy a zsírokat csak szobahőmérsékleten fogyasszuk. Ez legyen olívaolaj, mogyoróvaj vagy halolaj. A növényi olajok és a halolajok jó omega-3 zsírsavforrások. Segítenek csökkenteni a rossz LDL-szintet, növelni a jó HL-szintet és csökkenteni a triglicerideket. Fontos még, hogy a testünket antioxidánsokkal töltsük fel. A szakértő kifejtette, ahhoz, hogy a koleszterin lerakódjon az artériák falán, oxidálódnia kell. Ezt a folyamatot gátolják meg a főleg gyümölcsökben található antioxidánsok. Legalább öt adag rostban gazdag gyümölcs és zöldség elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy csökkentsük a szervezetben lezajló oxidációs folyamatok káros hatásait.


Megosztás