7 ötlet a hirtelen megjelenő derékfájás ellen

Megosztás

Gerincfájdalom
Forrás: aans.org

Élete során valószínűleg mindenki belefutott már a hirtelen megjelenő, nyilalló hátfájdalomba, régies nevén lumbágóba. Egyik pillanatról a másikra jelentkezhet és akár teljesen meg is merevedhetünk tőle. A mozgás ilyenkor egyáltalán nem lesz egyszerű, napokon át csak vonszoljuk magunkat. Viszont ne keverjük ezt össze egy-egy komoly sérüléssel vagy ha egyéb tüneteink is vannak, mert akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. Mindenesetre ha derékfájással küzdünk, néhány dolgot otthon is megtehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat!

1) Hűtsük! A kialakulás utáni első napban van esélyünk megakadályozni a gyulladás kiterjedését azzal, ha hűtjűk az érintett területet. És bár sokan a meleg vízre esküsznek, az orvosok szerint a meleg ugyan rövidtávon segíthet, de végsősoron csak elnyújtja a gyulladási folyamatot.

Hátfájás
Forrás: coreem.net

2) Mindenképpen mozogjunk tovább! Hiába a fájdalom, próbáljuk meg úgy csinálni az életünket, ahogy korábban. Ne csak feküdjünk, hanem dolgozzunk, sétáljunk ugyanúgy, mint amikor nem fájt a derekunk. És ha ha elkezdtük jobban érezni magunkat, akkor már kisebb tornagyakorlatokat is beiktathatunk az életünkbe.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás