7 tévhit a depresszióról

Megosztás

Depressziós nő
Forrás: forbes.com

A depresszióval kapcsolatban a mai napig rengeteg tévhit kering a közvéleményben, annak ellenére, hogy egy nagyon elterjedt betegségről van szó. A betegek sokszor előítéletekkel és megszégyenítéssel szembesülnek, úgyhogy ennek a helyzetnek a javítására ismerjünk meg 7 tévhitet a depresszióról.

1) A depresszió nem valódi betegség – sokan gyengeségnak vagy szimplán szomorúságnak tartják, pedig ez egy komplex mentális betegség, amelynek biológiai okai is vannak a szociális és pszichológiai okok mellett.

2) Az antidepresszánsok mindig segítenek – a depresszió kezelhető, viszont sok embernél az antidepresszánsok önmagukban nem segítenek, komoly terápiával kell azokat kiegészíteni.

Szomorú nő
Forrás: harvard.edu

3) Szimplán túl lehet rajta jutni – ez sem igaz, a gondolkodásunk megváltoztatása nem elég, ez egy olyan orvosi állapot, amelyben az agyunk működését negatívan befolyásolják biológiai vagy környezeti tényezők, orvoshoz fordulni mindenképpen szükséges. Ettől függetlenül tehetünk ellene saját magunk is – erről itt írtunk!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás