Kezdőlap Egészség 5 ok, amiért nagyon kívánhatjuk a sót

5 ok, amiért nagyon kívánhatjuk a sót

Megosztás

A só egy rendkívül komoly függőséget okozó fűszer. A testünk és az agyunk úgy van tervezve, hogy élvezze a só fogyasztását, hiszen ez létfontosságú a túlélésünk szempontjából. Anno az emberiség története során sokáig nagy ritkaság volt a só, így a só iránti vágyakozás egyfajta túlélési mechanizmus. Ma viszont egy átlagember bőven túl sok sót fogyaszt. Egy amerikai szervezet szerint az átlagos sófogyasztás egy nap nem igazán haladhatja meg a 2000 milligrammot, viszont sokszor akár 4000 milligramot is fogyasztunk.

Só
Forrás: saga.co.uk

A sós ételek utáni vágyakozás sokféle dolog tünete lehet, de főleg azt jelenti, hogy eljött az ideje, hogy sokkal kevesebb sót fogyasztunk. Nézzük meg milyen olyan betegségek vagy állapotok lehetnek a testünkkel, amelyek miatt vágyunk egy jó sósra.

1)Az első ilyen egyértelműen a kiszáradás. A testünknek szüksége van bizonyos mennyiségű folyadékra, hogy fenntartsa a megfelelő működést. Ha ez a szint nem elfogadható, akkor a szervezet azzal jelzi a problémát, hogy elkezdünk a sós után vágyakozni.

Só
Forrás: mic.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás