Öt jel, hogy súlyosan mérgező a párkapcsolatunk

Megosztás

Forrás: helpguide.org

Egy párkapcsolatban élni sosem egyszerű, biztos, hogy folyamatos kompromisszumkészséget és alkalmazkodókészséget igényel a felektől, de ez teljesen normális, hiszen akár két teljesen különböző ember összecsiszolódási folyamatáról van szó. Viszont vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy mérgező párkapcsolatban élünk, lehet, hogy az elején még nem, de aztán ide jutunk. A következőkben megnézzük az öt jelet, ami arra utal, hogy mérgező párkapcsolatban élünk.

1) Karaktergyilkosság zajlik a párkapcsolatunkban, azaz akár rossz szándék nélkül is rongáljuk párunk személyiségét. Például egy-egy elejtett és rosszul megválasztott kifejezéssel becsmérelhetjük, bánthatjuk, ami szerintünk nem nagy ügy, de ettől ő belül akár hónapokig is szenvedhet.

Forrás: helpguide.org

2) Ha folyamatosan kontroll alatt tartanak minket, megmondják, hogy mi áll jól és mi nem, hova menjünk és hova nem, ezek tipikusan olyan tulajdonságok, amelyeknek egy egészséges párkapcsolatban nem szabad jelen lenniük. Ennek kifinomultabb formája, amikor bűntudatot keltenek bennünk, ha valami nem úgy van, ahogy ők szerették volna.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás