7 étel, amivel tudjuk csökkenteni a vérnyomásunkat

Megosztás

Bab
Forrás: eatthis.com

A magas vérnyomás vagy hipertenzió az egyik legkönnyebben megelőzhető kockázati faktora a szív- és érrendszeri betegségeknek. Ennek ellenére a világon nagyjából 1 milliárd ember vérnyomása számít magasnak. Ezen érintettek többsége gyógyszeres úton tartja kordában vérnyomását, pedig alapvetően életmódváltással és megfelelő diétával természetes úton is tehetünk azért, hogy ne legyünk örökre a vérnyomásmérők rabjai. Egy egészséges étrend segít megtartani a normális vérnyomásértéket és kutatások bizonyították, hogy vannak ételek, amelyek képesek csökkenteni a vérnyomást. Ebből nézünk most meg hetet!

1) A citrusfélék nagyon erős vérnyomáscsökkenető hatással bírnak, ráadásul tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Ilyen gyümölcsök például a grapefruit, a narancs vagy éppen a citrom. Japán tesztek igazolták is, hogy rendszeres sétával összekötve a napi citromlé-fogyasztás nagymértékben képes csökkenteni a magas vérnyomást.

Bogyók
Forrás: healthline.com

2) A lazac és a zsíros halak tele vannak omega-3 zsírokkal, amelyek nagyon jó hatással vannak szívünk egészségére. Ezek a zsírok csökkentik a vérnyomást és gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Ezt egy egészen friss, 2036 ember bevonásával végzett kísérlettel ismét igazolták.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás