9 dolog, amit meg kell fogadnunk, ha le akarjuk győzni a hipertóniát!

Megosztás

Forrás: everydayhealth.com

A magas vérnyomás napjaink népbetegsége, nemcsak Magyarországon de a fejlett világban is, messze az egyik vezető haláloknak számítanak a hipertónia szövődményeiként jelentkező agyvérzés, szívinfarktus és egyéb súlyos betegségek. Pedig alapesetben még gyógyszer sem kellene, hogy kordában tudjuk tartani a vérnyomásunkat, elég lenne néhány alapszabályt betartanunk. Jöjjön most 9 jótanács, amelyet meg kell fogadnunk, hogy elkerüljük a krónikus hipertóniát.

1) A súly növekedésével a vérnyomás növekedése is együttjár, ráadásul a túlsúly miatt időnként meg is szakadhat a légzés alvás közben, ami tovább növelheti a vérnyomásunkat.

2) Rendszeresen mozogjunk, legalább 30 perc aktív mozgás egy nap nagyon jól tudja hosszútávon csökkenteni a vérnyomásunkat – és fontos, hogy kitartóak legyünk, hiszen ha abbahagyjuk a mozgást, a vérnyomásunk is visszaemelkedik.

Forrás: medicalnews.com

3) Táplálkozzunk egészségesen, együnk sok gabonát, gyümölcsöt és zöldséget és kerüljük a zsíros, sós ételek fogyasztását.

4) És ahogy az előző pontban is említésre került, a só fogyasztása nagymértékben hozzájárulhat a vérnyomásunk emelkedéséhez, úgyhogy amikor vásárolunk, igyekezzünk kerülni a sót tartalmazó italokat, ételeket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás