Egészséges fürtök a téli hónapok alatt is? Így kell ezt csinálni!

Megosztás

Mivel nem vagyunk olyan szerencsések, hogy meleg égövön töltsük a telet, ezért meg kell küzdenünk a hideg időjárás viszontagságaival. A száraz és hideg téli levegő nincs túl jó hatással fürtjeinkre. Száraz, statikus, töredezett, ez jellemző inkább arra a hajkoronára, ami a nyári időszak alatt fényes és lágy esésű volt. Ha huzamosabb ideig hideg levegőn tartózkodunk, majd úgymond sokkoljuk a hajunkat azzal, hogy egyből egy magas hőmérsékletű helyiségbe megyünk be, az általában ahhoz vezet, hogy a hajunk elveszíti a természetes folyadéktartalmát. Nem csak a hajvégeink szenvedik meg ezt a időjárást, hanem a fejbőrünk is. Kiszáradhat fejbőrünk is és elindulhat a korpásodás irányába.

hajbalzsam
Forrás: stylecaster.com

Szóval, hogyan is előzzük meg vagy legalább hogyan minimalizáljuk a hajunkat ért károkat? Itt van néhány tuti tipp, amivel mindenképp segíthetsz a hajkoronád állapotán.

  1. Hidratáld a hajvégeid és a fejbőröd is olajjal vagy olajos termékekkel

A lakásban levő száraz, meleg levegő fokozatosan kivonja a hajadból természetes nedvességét. Ha olaj alapú hajvégápolót használsz, azt télen alkalmazhatod naponta-2 naponta is, ne csak hajmosás után. Ezen kívül pedig hajmosáskor ne hagyd ki a kondicionáló lépést. Ez is sokat javíthat a hajad állapotán.

hajmosás
Forrás: goodhousekeeping.co
  1. Kerüld a gyakori hajmosást

Felejtsd el azt, hogy naponta vagy kétnaponta mosod a hajad. Az alapból igénybe vett hajnak nem fog jót tenni a további cibálás. Amennyiben lehetséges, 2 hajmosás közt legyen egy legalább három napos szünet. Ha nehéz kitolni a hajmosások közötti intervallumot, akkor néha használj száraz sampont a hajad felfrissítésére. Viszont ezt sem szabad túlzásba vinni.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás