A dallamos hangok hatása az ébredésünkre

Megosztás

Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik alig bírnak reggelente kikászálódni az ágyból vagy ha a felkelés még úgy-ahogy megy is, utána még órák kellenek míg beindul a nap? Nos, ausztrál kutatók friss kutatása szerint ennek ahhoz van köze, hogy túl éles, erőteljes hangon szólal meg az ébresztőnk vagy az ébresztésre használt telefonunk. Sokan az éles, durva hangra esküsznek, hogy biztos ne aludjanak vissza, de a kutatás szerint ez a hang pont ellenünk dolgozik és teljes egészében elrontja a napunkat.

Alvási problémák
Forrás: aawsat.com

Egy dallamos ébresztő viszont pont a javunkra válhat, hiszen segíthet, hogy koncentráltabbak, produktívabbak legyünk a nap során. A tanulmány egyébként 50 ember megkérdezésén alapult, akiknek egy kérdőívet kellett névtelenül kitölteniük, olyan kérdésekkel, hogy milyen ébresztőre kelnek, mit gondolnak az adott hangról és hogy ébredés után hogy érezték magukat.

Alvó férfi
Forrás: dailysabah.com

A tanulmány szerint azok, akik dallamos, kellemes hangra ébredtek, jóval könnyebbnek találták a napjukat és sokkal éberebbek voltak rövid idő alatt. A dallamos ébresztőre az ausztrálok adtak is egy példát, szerintük Madonna Borderline című számára ébredni nagyon pozitív hatást válthat ki belőlünk.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás