6 ok, hogy miért vagyunk mindig fáradtak

Megosztás

Kisbaba jól alszik
Forrás: latinamericapost.com

Ha nagyon fáradtnak érezzük magunkat egyik-másik nap, az teljesen normális, hiszen lehet a stressztől, lehet a fizikai kimerültségtől, szinte bármitől, viszont ha ez a fáradtság folyamatosan megvan és még kedvenc időtöltéseinket sem tudjuk emiatt élvezni, akkor érdemes elgondolkodni életmódunkon. A következőkben hat olyan indokot nézünk meg, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy folyamatosan fáradtak vagyunk.

1) A legegyértelműbb magyarázat, hogy nem alszunk eleget. A legfontosabb, hogy minimum hét órát aludjunk rendszeresen és egy-egy nap belefér, amikor nem teszünk így, de több, kevesebb alvással töltött éjszaka komoly problémákhoz, egészségügyi panaszokhoz is vezethet. Plusz szintén fontos, hogy tartsuk a rendszerességet, ha folyamatosan 11 órakor fekszünk le, akkor ezen ne változtassunk gyakran.

Rendszeres alvás
Forrás: healthandfitnesstravel.com

2) Az első pontot lehetne folytatni azzal, hogy az elegendő alvás még nem jelenti azt, hogy jól is alszunk. Példának okáért nagyon kerülendő a jóllakás alvás előtt, megfelelő helyen és körülmények között kell aludni, a rendszerességet is tartani kell, de célszerű elalvás előtt nem sokat inni, hiszen az is megzavarhatja az alvási ciklusunk öt szakaszát.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás