A természetjárás 8 fantasztikus hatása!

Megosztás

Forrás: citilogs.com

Amikor majd legközelebb valaki azt tanácsolja nekünk, hogy túrázzunk, kiránduljunk egyet, mert azzal nagyon jót teszünk az egészségünknek, akkor ne legyintsünk szimplán rá, mert a túrázás, a kirándulás rendkívül sok pozitív hatással bír testünkre, annak ellenére, hogy nem futunk vagy éppen nem emelgetünk súlyokat. Jöjjön most 8 jótanács, amiért a túrázás jó nekünk!

1) Növeli az állóképességünket és égeti a kalóriát – egyetlen órányi túrázás több mint 500 kalóriát tud elégetni és ez ennél még több is lehet, ha meredek helyen túrázunk vagy nagyobb a hátizsákunk. Ráadásul általában erdőben, mezőn vagyunk, ahol az ízületeinket is jobban kíméljük.

Forrás: diariesofmagazine.com

2) Segít testünk formáját, mozgásunkat a tökéleteshez közelíteni, megmozgatjuk lábainkat és ha mondjuk használunk botot a sétához, vagy van rajtunk hátizsák, akkor a felsőtestünk is masszívan dolgozni fog.

3) Csökkenti a vérnyomásunkat és koleszterinszintünket – ezáltal pedig csökkenti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát.

4) Egyes kutatások szerint a túrázás már általánosságban is jó az egészségünknek, jó pár betegség esetén tapasztalták kutatók, hogy a túrázás segített a gyógyulási folyamatban.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás