Tudtad, hogy a túlzott stressz egyenes út az elhízáshoz?

Megosztás

Munka, pénz és család. Ismerős felelősségek, ugye? Pont ez a top 3 dolog, amitől egy nő stressznek van kitéve. Tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a stressz több kárt okozhat a szervezetedre és egészségedre, mint bármi más. Nem csak az elmédre van rossz hatással, hanem a fizikai egészségi állapodra is. Most segítünk neked értelmezni, hogy miként is hat a testsúlygyarapodásra a stressz.

Stresszes munka
madofficehero.com

Egy csoport hozzáértő a Yale Egyetemről tanulmányozta a stresszes helyzetek és a testsúly változások közötti kapcsolatot. Arra a következtetésre jutottak, hogy ez a kapcsolat korántsem pozitív. A stressz és a szorongás nem csak a testedre káros, hanem arra is készteti a szervezeted, hogy kontrollálatlanul testsúlyt gyarapítson. Ez akár egy dupla hamburger kalóriájának is megfelelhet.

A nem kívánatos stressz súlygyarapodáshoz vezet
ig60.com

Ez a kutatás azt tárta fel, hogy a stressz a kortizol szentjének emelkedését idézik elő. Ez az így képződött kortizol felesleg a vérben, és a zsírtermelő tartományban található meg, ami körülbelül 300 kalóriát generálhat, ami egy dupla hamburger kalóriatartalmával egyenlő. Ugyanakkor a stressz ellenkező hatással is hathat, ami étvágycsökkenéshez vezet, ami viszont szintén nem egészséges a normál szervezet működéséhez.


Megosztás